Patiënten
Bent u plotseling uw gehoor in één oor kwijt? U kunt ook druk in uw oor voelen, een rinkelend geluid in uw oor hebben en/of zich duizelig voelen. Het is mogelijk dat u lijdt aan plotseling gehoorverlies. Hoewel in mildere gevallen uw gehoor spontaan kan terugkeren, kan een ernstiger gehoorverlies snel permanent worden. Daarom wordt een vroege diagnose en behandeling sterk aanbevolen. Er bestaat momenteel echter geen goedgekeurde therapie voor plotseling gehoorverlies. Daarom richt het onderzoek zich op nieuwe behandelingsmogelijkheden.
Waar gaat deze klinische studie over?
AC102 is een nieuw geneesmiddel voor plotseling gehoorverlies dat goed werd verdragen door gezonde vrijwilligers zoals aangetoond in een eerste klinische studie. In de nieuwe klinische studie zal de effectiviteit van AC102 worden getest bij patiënten met plotseling gehoorverlies en vergeleken worden met de standaard behandeling met steroïden. De effecten van AC102 zijn ook onderzocht in preklinische onderzoeken van plotseling gehoorverlies.
Kan ik deelnemen aan de studie?
Indien u geïnteresseerd bent in deelname aan deze studie, kunt u na gaan of u aan de volgende criteria voldoet, en of de studie in uw regio wordt uitgevoerd.
U zou in aanmerking kunnen komen voor deelname aan dit onderzoek als:
- U 18 – 85 jaar oud bent;
- U een duidelijk gehoorverlies in één oor hebt dat is begonnen binnen de laatste 4 dagen;
- Uw gehoorverlies spontaan kwam en werd niet veroorzaakt door een hard geluid, druk (bv. duiken, vliegreizen of explosies) of hoofdletsel;
- U geen voorgeschiedenis heeft van gehoorverliesaandoeningen in de afgelopen 1 jaar;
- Als u momenteel geen specifieke medische behandeling ondergaat. Zo ja, dan kunt u met uw arts of met de onderzoeksinstelling bespreken of u in aanmerking komt.
Wordt de studie ook in uw regio uitgevoerd?
U neemt gedurende 3 maanden deel aan het onderzoek en bezoekt de onderzoekslocatie 6-7 keer zodat uw gehoor kan worden getest en gecontroleerd. Gebruik daarom de onderstaande kaart om te controleren of er een onderzoekslocatie bij u in de buurt is.
FAQ